(+359) 888 44 66 21
(+359) 878 60 60 27
(+359) 02 444 6601
info@trips2go.bg
office@trips2go.bg

За Нас | Контакти | Правила за поверителност | Общи условия | Блог

АЗЕРБАЙДЖАН- Земята на природните чудеса и контрасти

0
Цена
От1,799 лв.1,590 лв.
Цена
От1,799 лв.1,590 лв.
Цялото име*
Имейл адрес*
Вашето запитване*
Запазете в любими

Adding item to wishlist requires an account

356
8 дни / 7 нощувки
Дати : 3 – 10 септември 2019 г.
София
Баку
Азербайджан – Земята на природните чудеса и контрасти
Построен върху местност, обитавана още от палеолита, древният град Баку разкрива доказателства за зороастрийско, арабско, персийско, османско и руско присъствие по тези земи. Вътрешната част от града е съхранила до голяма степен крепостните си стени, датиращи от началото на 12 век.
Дата: 3 – 10 септември 2019 г.
Снимки
Програма

1-ви ден

Отпътуване от летище София, терминал ІІ полет до Баку 10.55 ч. Кацане в Баку на летище „Хейдар Алиев“ в 16.05 ч. местно време. Посрещане от местен представител. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Около 19.00 вечеря в ресторант с национална кухня. Връщане в хотела. Нощувка.

2-ри ден

Закуска. В 10.00 ч отпътуване за планината Янардаг /Горящата планина/– място на излизането на природния газ на повърхността, на 27 км от Баку, на Каспийско море. От 5.век за тази планина се разказват легенди. Храма на поклонниците Атяшгах е показателен за съществуването на зароастризъм в древен Азърбайджан. Храмът е под егидата на ЮНЕСКО от 1998 г. Шестъгълно пространство с олтар по средата. Посещаван от хиляди туристи. Следобед: от 14.00 ч. начало на панорамната обиколка из историческата част на Стария Баку – Вътрешния град Ичери Шехер /ЮНЕСКО/, Моминската кула от 12.век; джамията Джума от 12.век; Караван сарай от 14.век; дворцовия площад Ширваншах от 15.век; центъра на Гейдар Алиев; най-удивителните футуристични постройки от 21.век. Вечеря в ресторант. Връщане в хотела в 21.00 ч. Нощувка.

3-ти ден

Закуска. В 09.00 ч отпътуване за Националния резерват Гобустан със скални рисунки и предмети на хора от праисторическата епоха. Това са известните скални рисунки, датиращи от преди 40 000 години. Те показват националната култура на Азербайджан, която е съчетание от най-добрите традиции на Изтока и Запада. Древните жители, населявали тази територия, оставят своето послание за техния очарователен свят, изпълнен със заклинания, ритуални танци и мъдри приказки. Продължаване към вулкана Грязи – кален вулкан. В Азербайджан има около 300 кални вулкани, в морето, по брега и на сушата. Това е рядък шанс да се видят такива вулкани на толкова кратко разстояние. Температурата на този вид вулкани обикновено е постоянна и е много по-ниска от тази на магмените вулкани. Най-често температурата на им варира от 100 °C до 2 °C, като някои даже се използват за кални бани. Свободно време за обяд. Разглеждане на улиците на новия град Баку, еклектика на стиловете от 19 – 20 в. Колекция от национални азърбайджански килими в Националния музей. Посещение на Планинския парк с изглед към града. Връщане в хотела. От 19.00 ч вечеря в ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден

Закуска. В 10.00 ч. отпътуване за Габала /около 3 часа/ – най-старият град в Азербайджан. В продължение на 600 години той е бил столица на древната Кавказка Албания, както се споменава в писанията на историците от І в. По-късно в арабски източници Габала е наречен Хазар. В околностите му има много исторически и архитектурни паметници. На разстояние от 15 км се намират руините на древния град, който е на около 2000 години. Районът е богат на орехови и кестенови гори на около 500 годишна възраст. Наричат района Азербайджанската Швейцария. Посещаваме албанска църква от 4 – 8 век; село Хазра – историческия музей на региона. По пътя се прави спирка в Лагич – Исмаилинския район – малък средновековен град, един от известните в Кавказ със своите занаяти и търговски къщи. Тук правят кожени изделия, оръжие, гравирани предмети, кухненски съдове, дърворезба в работилничките пред очите на туристите. Настаняване в хотела около 15.00 ч. Свободно време. Вечеря в ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

5-ти ден

Закуска. Панорамна обиколка на Габала. Около 12.00 ч отпътуване за село Нидж – уникален резерват, в който живеят потомци на албанци. Те са запазили културните традиции и обичаи. Посещение на Удинския храм.
След това се посещава водопада „Седемте красавици“ – от 7 каскади. На туристите е разрешено да се изкачват до петото стъпало. Не се препоръчва изкачване на хора с проблеми на сърцето и високо кръвно налягане. Разходка с лифт в Туфандаг /планината Ураган/ – 1660 м н.в. – в най-високо разположения планиннски курорт в Азърбайджан, построен през 2014 г. Връщане в хотела. Вечеря в ресторант. Нощувка.

6-ти ден

Закуска. Екскурзия до Шеки /около 1.30 ч. /. Пристигане. Настаняване в хотела. Посещение на средновековната крепост Керван Сарай. Посещение на Двореца на хановете, историческия музей и занаятчийски работилнички. Екскурзия до село Киш – тук живее най-старото население на Кавказ още от времето нва Албанската държава 1 век от н.е. Тук се намира и стара отбранителна крепост в превод „Идваш – виждаш“. Тук е и бюст на най-великия пътешественик Тур Хайердал. Връщане в хотела. Вечеря в ресторант. Нощувка.

7-ми ден

В 10.00 ч. Отпътуване за Баку /около 3 часа/. Пристигане около обяд. Настаняване в хотела. В 18.00 ч. Вечерна екскурзия „Огньовете на Баку“. Панорамна разходка из осветения град. Връщане в хотела. Вечерта – галавечеря в ресторант с жива музика. Връщане в хотела. Нощувка.

8-ми ден

Трансфер до летището. Полет в 08.05 ч. до София. Кацане на летище София, терминал II в 09.55 ч. местно време.

Детайли

Цена: 1590 лв. /настаняване в стая двойка/

Доплащане за самостоятелна стая 330 лв.

Цената включва: 

самолетен билет: София – Баку – София с Buta Airways; летищни такси, транспортни услуги с местен автобус и всички трансфери; хотели 4* местен екскурзовод по време на целия престой; всички входни такси за забележителности и музеи, изброени в програмата; 7 нощувки – 7 закуски – 7 вечери; всички екскурзии по програмата; туристическа медицинска застраховка за 15 000 евро; водач-екскурзовод и преводач по време на целия престой от ТА „Селена тур“.

Цената не включва: 

входна виза за Азербайджан /уточнява се допълнително/; обеди; бакшиши; лични разходи

Важно: 

възможна е промяна на полета, за което ще бъдете своевременно уведомени
Екскурзията се осъществява при набиране на минимален брой от 16 плащащи туристи. Срокът за уведомяване при ненабиране на този брой е 30 дни преди началото на пътуването.

Резервации:

Първоначална вноска: 50%. при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 30 дни преди датата на пътуване.

Необходими документи:

За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на връщане. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители. За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

Карта

Scroll Up
Заповядайте в Новия ни офис в гр. Пловдив - ул. Райко Даскалов 53, Дом Левски и ще получите бонус 10% отстъпка за всични наши програми ! Tел: 0878 606027 !