(+359) 888 44 66 21
(+359) 888 81 00 34
(+359) 02 444 6601
info@trips2go.bg
office@trips2go.bg

За Нас | Контакти | Правила за поверителност | Общи условия | Блог

Екскурзия до Дубровник, Будва и Котор – Перлите на Адриатическо Крайбрежие

0
Цена
От479 лв.335 лв.
Цена
От479 лв.335 лв.
Цялото име*
Имейл адрес*
Вашето запитване*
Запазете в любими

Adding item to wishlist requires an account

39
5 дни / 3 нощувки
Дати : 25.04 ; 02.05 ; 22.05 ; 04.09 ; 19.09
София
Дубровник
ДУБРОВНИК – БУДВА – КОТОР
Дубровник е един от най-красивите градове в света. Ако се интересувате от култура, история или изкуства, Дубровник е мястото, което ще утоли жаждата Ви за знания и нови интересни впечатления!
Дати: 25.04 ; 02.05 ; 22.05 ; 04.09 ; 19.09
Снимки
Програма

1-ви ден

Отпътуване от Пловдив в 19:00 ч. Дом на Културата Борис Христов ( заплаща се допълнително ) за Дубровник. От София в 21:00 ч паркинга на стадион Васил Левски. НОЩЕН ПРЕХОД.

2-ри ден

Пристигане в Черна Гора и столицата Подгорица. Подгорица е столицата и най-големият град на Черна гора. Разположен е при сливането на реките Рибница и Морача След като четири века е била под османско владичество, историята на Подгорица продължава с повече от 70 бомбени атентати по време на Втората световна война. В следствие на това града буквално е изравнен със земята. Единствените оцелели сгради през периода са старата джамия, турската часовникова кула и няколко къщи. Бомбардировките са една от основните причини, поради които градът не разполага с много историческо и архитектурно наследство, с което могат да се похвалят много други малки градчета в Черна гора. Разглеждане и свободно време Отпътуване за Будва. Разходка в стария град на Будва. Според местна легенда градът е основан от финикиеца Кадъм, който е бил заточен в Тива и след напускането ѝ с жена си Хармония намират тук подслон. През 1002 г. Будин е превзет от войските на цар Самуил и остава в рамките на Първото българско царство до неговия край. През 14 век е част от Душановото царство, след което получава особен статут. Повечето сгради в Старият град са строени по венециански дизайн, ще посетим трите основни църкви, намиращи се там – „Свети Иван“, „Дева Мария от Пунта“ и „Света Троица“. Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време Нощувка.

3-ти ден

Закуска. Отпътуване за Котор (Разположен в най-южния фиорд в Европа – Которския залив (BokaKotorska), Котор (Kotor) не би могъл да се радва на по-контрастни пейзажи. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, а улиците като лабиринт ви изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Надвисналите сякаш планини осигуряват защита на целия залив, а морето е мастиленосиньо. В северната част на града протича късата, но буйна река Шкурда, а в западната се намира изворът Гурдич; обявен от ,,ЮНЕСКО’’ за световно културно наследство, разглеждат се старата част на града – катедралата ,,Св.Трифон”, църквите ,,Св. Лука’’ и ,,Св Мария”, ,,Св. Николай Чудотворец’’. Връщане в Будва. Пешеходна обиколка на старата част – крепостните стени, Католическата църква, старата църква ,,Санта Мария ин Пунта”, църквата ,,Св.Троица”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден

Закуска. Отпътуване към перлата на Адриатика – Дубровник. Целодневна екскурзия в града. Разглеждане на Стария град, главната улица ,,Страдун’’, Францисканския манастир, Доминиканската църква и манастир, двореца “Спонца”, внушителния Пасторски дворец, църквата “Св. Блез”, Катедралата. Старият град на Дубровник е запазил своите средновековни улички. Разхождайки се по тях с дни, ще откривате и разглеждате фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Има и значително количесво църкви, които могат да ви разкажат богатата история на Дубровник. По желание – панорамна обиколка по крепостните стени на града или разходка с корабче до о-в Локрум. Известните крепостни стени, които са много добре запазени, са построени и надграждани с течение на годините с крепости, кули и бастиони. От тях можете да се насладите на изключителни гледки към покривите на къщите, морето и околията на града. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване зас България. Пристигане в София и Пловдив вечерта.

Детайли
ДАТА ЦЕНА  
25.04.2019 от 335 лв.  
02.05.2019 от 335 лв.  
22.05.2019 от 335 лв.  
04.09.2019 от 359 лв.  
19.09.2019 от 369 лв.  

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
3 нощувки със 3 закуски и 3 вечери в Будванска ривиера ( хотел Obala 3*** или подобен )

Всички пътни и магистрални такси

Екскурзоводска програма в Будва и Котор

Панорамна обиколка на Дубровник с местен лицензиран екскурзовод

Водач по време на пътуването

Медицинска застрахова за лица до 65 години с покритие 2000 евро на застрахователна компания Дженерали Застраховане АД

Цената не включва:

Екскурзия с корабче до остров Локрум с включена входна такса 20 евро на човек/ 15 евро за дете до 12 години-  при минимум 20 туриста

Входни такси на различни обекти посещавани по желание – крепостни стени Дубровник 200 HRK, лифт Дубровник 150 HRK
Сити Такса в хотели, ако има такава, варира между 1-2 евро на човек на вечер, заплаща се нарецепция отделно от всеки турист

Лични Разходи

Медицинска Застраховка за лица над 65 години – доплаща се 10 лева

Доплащане от Пловдив – 20лв

Доплащане за самостоятелна стая 80лв.

Допълнителна информация:

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 40 
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой участници: 7 дни 
Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди дата на отпътуване. 

Условия за записване:

50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване

Необходими документи:

Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие  от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.

Ако желаете да пътувате в други от посочените по програмата периоди, можете да се свържете с нас на тел.: 0888 44 66 21 .

Карти

Scroll Up