(+359) 888 44 66 21
(+359) 878 60 60 27
(+359) 02 444 6601
info@trips2go.bg
office@trips2go.bg

За Нас | Контакти | Правила за поверителност | Общи условия | Блог

ЙОРДАНИЯ Акаба-Петра- Мадаба-Аман

0
Цена
От1,999 лв.1,790 лв.
Цена
От1,999 лв.1,790 лв.
Цялото име*
Имейл адрес*
Вашето запитване*
Запазете в любими

Adding item to wishlist requires an account

487
8 дни – 7 нощувки
Дати : 30 октомври – 6 ноември 2019 г.
София
Акаба

Екскурзия в Йордания

Акаба-Петра- Мадаба-Аман

30 октомври – 6 ноември  2019 г.
8 дни – 7 нощувки

Снимки
Програма

1-ви ден

Отпътуване в 16.20 ч. от летище София – Терминал 2 с директен полет Ryanair за Акаба. Кацане в Акаба в 19.30 ч. Местно време. Посрещане от представител на фирмата-партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден

Закуска. Отпътуване за Уади Рум – „Червената пустиня”, най-красивата в Йордания. При възможност: двучасов 4 х 4 тур в пустинята. Отпътуване и разглеждане на Малката Петра (Ал Бейда) на 8 км от Петра. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден

Закуска. Целодневна обиколка на Петра – древната столица на Набатея – най-богатата страна в Изтока, която е държала търговията с подправки. Разглеждане на издялания в скалите ”Червен град” – Съкровищницата, царските гробници, жертвените олтари, раннохристиянската базилика. Петра е използвана за декор на филма „Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход”. Привечер връщане в хотела в Петра. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден

Закуска. Отпътуване от Петра. Посещение на Мукауир, мястото на обезглавяването на св. Йоан Кръстител. Посещение на Ум ал Расас, част от Световното наследство, известен с великолепните си византийски мозайки и старинни църкви. Отпътуване за Мадаба. Разглеждане на град Мадаба, известен като „Градът на мозайките”: най – ценна е мозаичната карта на Светите земи от 6 век. Настаняване в хотел в Мадаба. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден

Закуска. Отпътуване от Мадаба към планината Небо – мястото, откъдето Моисей видял Обетованата земя преди смъртта си. Отпътуване за Бетания – мястото на река Йордан, където според легендите и Библията, Исус бива кръстен от Йоан Кръстител. Посещение на Изворите на Моисей – едно от двете места, за които се вярва, че Моисей посича камъка и потича вода. Отпътуване към най-ниската точка на земята: Мъртво море. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден

Закуска. Отпътуване за Аман. Посещение на Пещерата на седемте спящи (Raqeem), която е част от византийско гробище и част от днешен мюсюлмански комплекс с джамия. Панорамна обиколка на Аман с автобус. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден

Закуска. Отпътуване за Ум Каис, древния гръко-римски град Гадара, свързван с мястото, където Исус пропъжда демоните, обладали един човек, в стадо прасета. Посещение на Пела, стар град, които се споменава в Стария и Новия завет. Свързва се с гоненията на християни от Йерусалим, които намират убежище в този град. Посещение на Джераш (древната Гераса) – гръко-римски град, наричан още „Помпей на Изтока”, поради добре съхранените си останки. Посещение на Анжара. Тук се намира пещерата, в която Исус, учениците му и майка му, Мария, намират подслон. Връщане в хотела в Аман. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден

Закуска. Отпътуване от Аман за Акаба. Кратка спирка по пътя. Пристигане на летището в Акаба около 17.30 ч. Отпътуване за София в 19.55 ч. Кацане в София в 23.15 ч.

Детайли

Цена: 1790 лв. /на човек в двойна стая/ /доплащане за самостоятелна стая 290 лв./

Цената е валидна до 30.03.2019 г.

След тази дата цената е 1950 лв.

Цената включва:

самолетен билет София – Акаба – София с включени летищни такси;

всички трансфери от/до летище по програмата;

общо 7 нощувки – 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Аман; 

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* на Мъртво море; 

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Мадаба; 

нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Петра; 

нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* Акаба;

туристическа медицинска застраховка с покритие 10 000 евро; 

всички екскурзии, посочени в програмата с местен екскурзовод на руски език или английски език /с превод на български/ през цялото пътуване;

автобус с климатик за всички трансфери и екскурзии; 

входни билети за всички посещавани обекти, включени в програмата; 

придружител екскурзовод – преводач от агенцията при минимум 15 туристи.

Цената не включва :

напитки за вечерите;

бакшиш за екскурзовода и шофьора /около 10 долара за всеки от тях на ден/

лични разходи;

Резервации:

Първоначална вноска: 50%. при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 30 дни преди датата на пътуване.

Необходими документи:

Цената е валидна при курс на долара 1.72 лв. При драстично повишение на курса на долара, цената ще претърпи промяна.

За пътуването до Йордания е необходим задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители.

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

Ако желаете да пътувате в други от посочените по програмата периоди, можете да се свържете с нас на тел.: 0888 44 66 21 .

Карта

Scroll Up
Заповядайте в Новия ни офис в гр. Пловдив - ул. Райко Даскалов 53, Дом Левски и ще получите бонус 10% отстъпка за всични наши програми ! Tел: 0878 606027 !