(+359) 888 44 66 21
(+359) 878 60 60 27
(+359) 02 444 6601
info@trips2go.bg
office@trips2go.bg

За Нас | Контакти | Правила за поверителност | Общи условия | Блог

🍕BUONGIORNO ROMA! – всички пътища водят към Рим ! Древен и модерен!

0
Цена
От539 лв.439 лв.
Цена
От539 лв.439 лв.
Цялото име*
Имейл адрес*
Вашето запитване*
Запазете в любими

Adding item to wishlist requires an account

1758
3 нощувки / 4 дни
Дати : 24.09.2021-27.09.2021 ; 16.10.2021-19.10.2021
София
Рим
🍕BUONGIORNO ROMA!
☕️Вкусете от ароматното кафе на Италия , 
поздравете Папата ,
разходете се по Испанските стълби ,
отрийте най- новото  забавление на вечерен Рим,
насладете се на  уникалната им кухня   
сред  бохемата  на Рим в  Trastevere  !
24.09-27.09-2021
!! 489 лв !!
16.10.2021-19.10.2021
!! 439 лв !! 

 

Всеки ден Програма :
тур Бароков Рим , тур Класически Рим и посещение на Ватикана ,
самолетни билети , 3 нощувки с 3 закуски в хотел 3 * /4* с удобна локация,
паста  в автентична тратория , вечерен релакс  на брега на Тибър,
 и още много вълнуващи емоции
в сърцето на Вечния град!!

 

🎊 🎉 И ще се убедите защо италианците така се радват на живота  –
ПРЕКРАСЕН климат, КРАСИВА природа,
УНИКАЛНИ произведения на изкуството и наистина НЕУСТОИМА кухня !

 

Снимки
Програма

1-ви ден

ЕКСКУРЗИЯТА ЩЕ ВИ РАЗКРИЕ ВСИЧКИ КРАСОТИ НА РИМ , ЗАЩОТО СА ПРЕДВИДЕНИ ВСИЧКИ ВАЖНИ ОБЕКТИ, КОИТО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ ВИДЯТ

Ще видите най-големите забележителности от древен Рим: Колизеумът, Римският форум, Капитолия . Ще се разходите по търговската улица, ще посетите специално Ватикана и Ватиканските музеи. Папата може и да не видите, но Сикстинската капела и стаите на Рафаело са задължителни. Няма да пропуснете базиликата Свети Петър , където е изложена Пиета на Микеланджело, нито криволичещите малки улички, които Ви извеждат към някой приказен фонтан като фонтана Ди Треви- нищо няма да пропуснете ! Всеки ден програмата е пълна и разнообразна и сме сигурни, че ще Ви хареса…и всичко това включено в предложението ни към Вас!

Отпътуване от София, кацане в Рим по обед. Трансфер до хотела и настаняване. Пешеходна обиколка на бароков Рим по време на която ще видите прочутата пиаца Навона с Фонтана на четирите рек на Бернини-кулптурната група символизира властта на папата над Европа, Азия, Африка и двете Америки. Тя представлява четири човешки фигури символизиращи реките Дунав (Европа), Ганг (Азия), Нил (Африка) и Рио де ла Плата (Двете Америки). Безспорно най-монументалната творба на Бернини е площада Свети Петър :проектираните полукръгли колонади обграждат пространството на площада, като заедно със сградата на катедралата образуват символично фигурата на “ключа на Свети Петър”. Следва площада Кампо де Фиори – едно от най-живописните места в Рим с аромати на билки и хиляди нюански на цветния пазар. По ирония на събдата именно тук днес се издига монумента на Джордано Бруно, осъден от Инквизицията заради своите убеждения за безкрайността на Вселената. Обиколката ще продължи с Пантеона , който ще ви вдъхнови с уникалната си архитектура. Именно там съхраняват съкровища на изкуството, там се намира и гробът на Рафаел Санцио . Следва едни от най- известните фонтан в света – уникалния Фонтан Ди Треви с образа на Нептун, а от двете му страни има по една женска фигура, алегории на изобилието и здравето. Смята се, че ако човек хвърли монета в него, някой ден ще се върне отново в Рим. Пиаца Венеция с монумента, посветен на Виторио Емануеле, Базиликата Санта Мария дел Пополо , която пази съкровища на най-прочутите майстори на Ренесанса Рафаело, Караваджо, Карачи, Пинтурикио. . И разбира се ювелирния пиаца Колона, определян от някои за най-красивия площад не само в Рим, а и в света. Възможност за разходка по крайбрежната на Тибър , където с романтика и елегантност ни приканят кокетни капанчета да опитаме ароматен дижестив , лимончело, шприц … свободно време . Нощувка .

2-ри ден

Закуска. Пешеходна обиколка на едни от най-големите забележителности на древния Рим – Колизеума, Римския форум, Капитолия. Триумфалните арки на Тит, Септимий Север и Св. Константин Велики и Палатинския хълм с впечатляваща, императорска гледка към древните руини за живота , битието и величествените послания на римляните във Вечния град. В подножието на хълма е пещерата Луперкал, където е живяла вълчицата, отгледала основателите на Рим – близнаците Ромул и Рем. Когато братята решават да основат град на мястото, където са отгледани, търсейки знамение от боговете Рем отива на хълма Авентин, а Ромул избира Палатинския хълм. И двамата братя получават знамения и въпреки че това на Ромул е по-силно, избухва кавга, в която Рем пада убит. Така Ромул основава град, който носи неговото име (лат. Roma) на хълма Палатин. Император Август построява тук новия си дворец, защото е искал да живее на същото място, където е живял и Ромул. Идеята харесва и на следващите императори, които построяват на хълма великолепни и грандиозни резиденции. Хълмът става постепенно един цял, огромен дворец.Всъщност на много езици дучмата палат поризхожда от доумата палатин . Колизеумът (на латински: Colosseum) е най-пространният и най-великолепният от амфитеатрите в Древен Рим, започнат от Веспасиан между 70 и 72 г. и завършен през 80 г. от Тит, като някои допълнителни промени са направени по времето на Домициан (81-96 г.).С възможност да побере 50 хил. зрители, Колизеумът е използван за гладиаторски борби, както и за други зрелища, като имитации на морски битки, лов на животни, екзекуции, възстановки на битки и драми с митологични сюжети. Колизеумът остава един от главните символи на Римската империя и нейните инженерни постижения. Той е сред най-популярните туристически забележителности на град Рим и продължава да бъде свързан с Римокатолическата църква, като ежегодно на Разпети петък папата води факелно шествие, започващо в района на древната арена.
Следобед – свободно време за посещение на някои от музеите или за разходка по известната римска търговска улица Виа дел Корсо за шопинг и релакс .
Възможност за Допълнителна екскурзия по желание.
* Посещение на Галерия Боргезе – най- важната художествена галерия в Рим. Създадена е от кардинал Scipione Borghesе , за да подслони великолепната му колекция от древни скулптори и барокови картини. Музеят се помещава в прекрасното имение на вила Боргезе на хълма Pincio . Впечатляващи са творбите на Караваджо , Рафаел, Тициан , Рубенс . Вила Боргезе с прилежащия към нея парк е наречена Elysium of Delight (Рай на насладата).
Вечерта възможност за посещение на автентична тратория в колоритния , бохемски Трастеревере . Никой не може да устои пред уникалната италианска кухня с неповторими кулинарни изкушения и леки розета с безкрой ароматни нюанси , а накрая – задължително следва ултимативния вкус на тирамису по истинска италианска рецепта. Накрая вездесъщия комплимент от нашия любезен домакин – емблематичната по италиански напитка амаро !! Mamma mia !! Триум от вкусове !! Триумф за сетивата !! Нощувка.

3-ти ден

Закуска. Посещение на града-държава – Ватикана. Задължителна част от този град са известните ватикански музеи – изключително културно-историческо богатство, наброяващо 11 музея с 5 галерии и 1400 зали. Ватиканските музеи са основани през 16 в. от Папа Юлий II . Началото е поставено с мраморна статуя, закупена преди 500 години. Скулптурата Лакоон и синовете му – свещеникът, който според древногръцката митология се опитал да убеди жителите на Троя да не приемат гръцкия „подарък“ – Троянския кон. В картинната галерия на музея се намират творби на Микеланджело, Рафаело, Фра Анджелико. Музеите включват музей „Киарамонти“, Грегориански етруски, Грегориански египетски и Пио-Климентов музей. Важна част от музеите са египетските колекции, където добре могат да се видят запазени мумии и папируси, както и Книгата на мъртвите. Стаите на Рафаело са знаметелни за безкрая на човешкия талант, а посещението на Сикстинската капела разкрива абсолютния гений на Микеланджело , пресъздавайки пътя на човешкия род от Сътворението до Страшния съд . Най-съществената и посещавана част от Ватиканските музеи е Сикстинската капела- бивш параклис в Апостолическия дворец и официалната резиденция на римокатолическия папа във Ватикана. Фреските й са изрисувани от от Ботичели, Перуджино, Пинтурикио. Тя функционира и като конклав – в нея се провежда изборът на нов папа. След музеите следва посещение на базиликата Свети Петър – най-голямата християнска църква в света с площ 15160 кв.м. и където се счита, че е погребан Свети Петър. „Свети Петър“ е едно от основните свещени средища за католицизма и религиозното поклонничество. Тя е разположена във вътрешността на Ватикана и папата лично ръководи определени служби през годината, привличайки публика от 15 хиляди до над 80 хиляди души в самата базилика или на площада пред нея . След кратка разходка по Ватиканските улици стигаме чак до замъка Сант Анджело. Следобяд свободно време.
Възможност за Допълнителна екскурзия по желание
* Разходка с корабче по река Тибър с прекрасна панорамна гледка докато минавате в близост до Пиаца Венеция, Пиаца Ди Спаня , Ватикана заобикаляйки Isola Tiberina . Островът е добре познат като място на древен храм на Асклепий, древногръцкия бог на медицината.
* Посещение на Вила d’Este – на 30 км от Рим се намира един от най- изтънчените бразци на Ренесанса в неговия апогей. . Архитектурно – парковият комплекс включва Ренесансов дворец и ландшафтен парк с множество фонтани. През 2001 г е обявен за Световно и културно наследство под закрилата на ЮНЕСКО.
Свободно време. Нощувка.

4-ти ден

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане в София.

Детайли

 

Цената включва:

Самолетен билет по маршрут София – Рим -София  

Летищни такси;

Салонен  багаж  с размери 40/20/25 см  до  10 кг;

3 нощувки със закуски в хотел  3*/4* ( Serena Roma ,  Giolli Nazionale  , Dolomiti hotel )

Туристическа  обиколка Бароков Рим с екскурзовод на български език

Туристическа  обиколка Древен Рим с екскурзовод на български език

Посещение на Ватикана и Ватиканските музеи 

Медицинска застраховка с покритие 5000 евро 

Водач  от  туроператора ( при група от  15 туристи )

PLF ITALY  form съдействие

 

 Цената не включва 

Трансфер летище – хотел – летище -30 евро 

Входни такса  при посещение на град-държава Ватикана Ватикански музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър“ – 3о евро възрастен / 20 евро за дете 

Входни такса  при посещение на Колизеум и Римски форум – 20 евро възрастен / 15 евро за дете 

Полудневна екскурзия до Тиволи за посещение на Вила Д‘Есте ( мин 20 туриста ) – 70 евро  за възрастен / 50 евро за дете 

Входна такса  за Посещение на галерия Боргезе  

–при  самостоятелно посещение  – 20 eвро за възрастен / 15 евро за дете 

– с  екскурзовод на български език ( мин 20 туриста )  –  45 евро за възрастен /20 евро за дете

туристическа такса – 4 евро на човек на ден за хотели 3* и 6 евро на човек на ден за хотели 4* (заплаща се лично от всеки турист на рецепция на хотела)

Разходка с корабче по река Тибър – 20 евро за възрастен/ 10 евро за деца 

лични разходи 

 

Допълнителна информация:

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 15 туриста

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой по програмата– 7 дни преди началната дата на екскурзията

Хотелите по програмата се потвърждават 7 дни преди началната дата на екскурзията.

 

Условия за записване:

50 % Депозит при записване

Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване 

 

Необходими документи:

Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие  от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.

Допълнителните екскурзии /мероприятия /услуги се заявяват и заплащат в България . Осъществяването на допълнителните екскурзии / мероприятия  и тяхната последователност зависи от брой записани туристи. Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

 

Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и ако тя не е сключена в офиса на агенцията , клиентите трябва да представят копие от полицата на валидна медицинска застраховка за периода на тяхното пътуване по Програмата.

 

** По желание от Ваша страна може да изготвим индивидуална оферта за предпочитания от Вас период –  за контакти 0888446621 

 

 

Карта

Scroll Up
LAST MINUTE за 339 ЛВ за 5 дни на ЛЕФКАДА -2.09 и 22.09 ; ПОТВЪРДЕН СКИАТОС 22.09- 369 ЛВ , ПРЕД ПОТВЪРЖДЕНИЕ РИМ 24.09-489 ЛВ + 3 БОНУСА ; ЛУКСОЗЕН КРУИЗ ПО НИЛ - 1199 лв ;395 лв 6 дневна почивка в БЪЛГАРИЯ ULTRA ALL INclusive хотел 4*** Златни пясъци; LAST MINUTE ТУНИС - 690 лв ; Почивка в САРДИНИЯ -1090 лв